VMware Skyline – Root Parolasının Yenilenmesi

VMware Skyline uygulamasında appliance yönetim arayüzüne root ile erişiyorsunuz, buradaki parolayı unutursanız, uygulamaya erişimde değil ama appliance yönetiminde sorun yaşayabilirsiniz. Uygulama yönetimini admin account ile yaptığınız için o tarafta bir sorun yok. Root parolasının yenilenmesi ile ilgili VMware kısa bir KB yayınladı. Ancak ben biraz daha görsel hale getirip size sunmak istedim.

Sorunu aşağıdaki ekran daha güzel özetlemektedir.

Login:     https://vmware_skyline_server:5480

Username: root

Password: Unutuldu!

Çözüm:

  • Skyline sanal sunucusunu kapatın.
  • Makine kapandıktan sonra VM Remote Console ile vSphere Client üzerinden makineye erişin ve makineyi açın. Bu aşamada hızlı hareket etmelisiniz, çünkü Skyline küçük bir sanal sunucu olduğu için çok hızlı açılmaktadır.

  • Karşınızda Photon yazan grafik ekranı görünce hemen klavyede “e” tuşuna basın ve boot komutlarını gösteren ekrana geçeceksiniz.

  • Boot komutunun sonuna aşağıdaki komutu ekleyin ve F10 tuşuna basın.

    rw init=/bin/bash

  • Yaptığınız değişikliğin kalıcı olacağı Shell ekranına geçeceksiniz. “passwd” komutu çalıştırın ve parolayı değiştirin.
  • “reboot –f” ile makineyi reboot edin. Açıldıktan sonra kısa bir müddet bekleyin ve sonra admin ekranından appliance a login olmayı deneyin. Sorun çözülmüş olacaktır.

Source:
VMware KB 52652

Not: Bu arada Skyline sanal sunucusuna SSH ile erişmeyi denemeyin, çünkü SSH erişimine default kapalıdır.

tolgaasik

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment