NetApp Data ONTAP Edge for ROBO

Merkez dışındaki uzak ofislerinize storage konumlandırmak bazen çok maliyetli olabiliyor. Ancak yine işinizin gereği ihtiyaç olarak karşınıza gelebiliyor.

Uzak ofislerinizdeki storage ihtiyacını karşılamak, sizin merkez ofiste kullandığınız NetApp Data Management fonksiyonlarından uzak ofiste de yararlanabiliyor olmak, yada uzak ofisteki datayı yedeklemek, vb. gibi talepleriniz için Netapp bizlere sanal bir sunucu üzerinde çalışacak şekilde tasarlanan NetApp Data Ontap Edge çözümünü sunuyor. Bu sanal storage appliance sadece VMware vSphere platformunda deploy edilebiliyor. Üzerinde çalıştığı sunucuya ait diskleri sanki ortamda gerçek bir NetApp storage varmış gibi davranıp, data servisleri için NetApp fonksiyonlarıyla kullanıma sunuyor. Bu tip disk erişimine bildiğiniz üzere DAS (Direct Attached Storage) adını veriyoruz. Yani sunucuya bağlı disklerden oluşan veri depolama havuzunun bağlantı şekli. Örneğin laptopunuzda lokal diskte DAS tipindedir. Diğerleri NAS (Network attached storage) ve SAN (storage area network). Neyse biz konumuza dönelim!

Bu ürün NetApp DataOntap-v işletim sistemine sahip ve DataOntap’ın önemli özellikleri olan deduplication (veri tekilleştirme), FlexClone, SnapVault, SnapMirror ve SnapRestore teknolojilerini kullanarak uzak ofisteki veri için archiving, backup ve recovery özelliklerini sunabiliyor. Ayrıca bulunduğu lokasyonda iSCSI, CIFS, NFS gibi protokolleri de  destekleyerek ortama hizmet verebiliyor. Ürün lisans gerektiren bir NetApp Virtual Storage Appliance ürünüdür.

En fazla 10 TB kapasiteyi yönetebiliyor , zaten uzak bir ofis oldukça bir yüksek bir limit. Uzak lokasyonda yapmanız gereken bol diski olan vebattery ile korunan bir Raid controller’a sahip sunucu konumlandırmaktır.

Ortamda bulunan ve ürünü deploy edeceğiniz ESXi host’ta bu iş için 8 GB memory ayırmanız hatta mümkünse 4 GB memory’i bu makine için reserve etmeniz önerilmektedir.

Ürünün detaylarına web sayfasından linkinden ulaşabilirsiniz.

Kurulum için ilgili linki inceleyebilirsiniz. (Installation)

tolgaasik

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment