Transition to NetApp

Ortamınızda farklı storage üreticilerinin cihazları var ama siz NetApp kullanmaya karar verdiniz. Peki ne yapacaksınız? Diğer storage cihazlarına bağlı disk shelf’lerini çöpe mi atacaksınız? Tabiki hayır.

NetApp bu tip durumlarda EMC, HP, Hitachi gibi storage üreticilerinin önünde konumlandırılmak koşuluyla, onların cihazlarına bağlı olan disk kümelerini de (disk arrays) yönetebiliyor. Böylelikle önceki yatırımlarınızda korunmuş oluyor. Ancak bunu yapabilmek için NetApp FAS8000 modeli bir storage ve NetApp FlexArray storage virtualization software lisansını satın almasınız.

Source : DataSheetofProduct

Eskiden NetApp tarafından bu işi yapabilmek için V-Series (V3200 veya V6200) storage satın almanız yeterli idi. Şimdi ise bunun yerine NetApp FlexArray lisansı ve bir NetApp storage alıyorsunuz. Yani demek istediğim öncesinde sadece bu işe özel üretilen bir storage vardı, şimdi ise daha soft hale getirildi. Bu yazılım da NetApp DataOntap üzerinde çalışan bir servis. Sadece bunun lisansını satın aldıktan sonra aktive etmeniz gerekiyor. Yani default olarak açık gelen bir servis değil. Tüm FAS8000 serisi storage cihazlarında da aktif edilebiliyor. Ayrıca FC SAN, FCoE, ISCSi gibi blok level data management imkanı da sunabiliyor.

Olur da bir gün NetApp ‘a nasıl geçeriz diye merak ediyorsanız, ürünün linki aşağıdadır.

NetApp FlexArray Storage Virtualization Software: Link

tolgaasik

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment