VMware vCloud Hybrid Service

VMware ‘in Cloud teknolojisindeki yeni ürünü CEO ve üst yönetimin katılımıyla gerçekleştirilen bir toplantı ile tüm dünyaya ile duyuruldu. Bu webcast’in linkini yazının sonunda bulabilirsiniz.

vCloud Hybrid Service, sahip olduğunuz datacenter’ı cloud ‘a extend(gemişleten) eden bu servis 2014 yılında EMEA bölgesinde kullanılmaya başlanacak.

En belirgin özellikleri :

  • Yapınızda herhangi bir kesinti veya değişiklik yapmadan uygulamalarınızı vCloud Hybrid Service ile cloud’a extend edebiliyorsunuz.
  • Kesintisiz olarak mevcut datacenter’ınızı cloud ‘ta oluşturduğunuz datacenter’ınıza replike edebilirsiniz. Bunun bir diğer avantajı ise, lokasyonlarınızda disasater bir datacenter oluşturmanıza gerek kalmıyor. Cloud üzerinde data center’ınızı ihtiyaçlarınız doğrultusunda disaster datacenter olarakta kullanabilirsiniz.
  • Ortak bir yönetim platformu size sunulmuş oluyor. Hem kendi datacenter’ınızı hemde public cloud’taki datacenter’ınızı yönetebilirsiniz. Mevcut sanal ortamınızdaki bir sanal sunucuyu istediğiniz zaman cloud’a taşıyabilirsiniz. Mesela development sunucu cloud üzerinde çalışsın, production sunucu benim lokaldeki vSphere üzerinde çalışan datacenter’ımda çalışsın. Bunu başka örneklerle de çoğaltabilirsiniz.
  • Uygulamalarınızı şirket içi, şirket dışı herhangi bir yerden cloud üzerinde deploy edebilirsiniz. Onları istediğiniz zaman public IP’den ulaşabilirsiniz.

Bu yapı VMware ‘in yeni nesil bakış açısını yansıtan “Software Defined Datacenter” yapısı üzerine kurulmuş. Ayrıca müşterilerin cloud denince çekindiği noktalar göz önünde bulundurularak oluşturulmuş bir yapı.Muhtemelen ülkemizde de yaygınlaşacaktır. Çünkü sektördeki yöneticiler direkt olarak datacenter’ını kapatıp cloud’a taşınmayı henüz erken olarak nitelendiriyorlardı. Bu şekilde bir geçiş ile cloud yapıları daha çok tercih edilmeye başlanabilir.

İncelemeniz tavsiyesiyle.

WebCast: www.vmware.com/now

Blog : http://blogs.vmware.com/vcloud/tag/vcloud-hybrid-service

tolgaasik

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment