Veeam Backup & Replication 6.5 Patch 3

Geçtiğimiz Nisan ayı sonunda Veeam Backup & Replication 6.5 versiyon ürünü için Patch 3 yayınladı. Genel olarak tespit edilen sorunlara çözüm üreten bir update paketi. Aşağıdaki linkte hangi sorunların çözüldüğü detaylı olarak açıklanmıştır. Eğer yetkiniz var ise, yine bu linkten yaklaşık 30 MB olan  update paketini  de download edebilirsiniz.

http://www.veeam.com/kb1751

Sisteminize patch geçmeden önce Veeam Backup versiyonunuzun 6.5.0.106 / 6.5.0.109 ve 6.5.0.128 olup olmadığını kontrol ediniz. Versiyonunuzu Veeam Console ‘da Help – About kısmında kontrol edebilirsiniz. Upgrade sonrası versiyonunuz 6.5.0.144 olacak.

Öncelikle biraz size ortamımdan bahsetmek istiyorum. Sanal platformda sadece VMware vSphere kullanıyorum. 100 kusür  sanal sunucuyu Veeam ile yedekliyorum. Veeam ise fiziksel bir Windows sunucu üzerinde çalışıyor ve lan-free (Direct SAN Access) method ile backup alıyorum.

Birkaç gün önce canlı ortama bu update paketini geçtim. Sorunsuz bir şekilde backup almaya devam ettim. Ancak öncesinde birkaç küçük çalışma yaptım. Size de önerim ;

  • Öncelikle Veeam sunucusunu yedekleyin. Veeam ‘in çıkardığı patch’ler ne kadar sorunsuz olursa olsun, her zaman yedek hayat kurtarır.
  • Veeam Backup ve Veeam Enterprise Manager SQL veritabanlarınızın her ihtimale karşı yedeğini alın. 
  • Veeam console ‘da active backup/replication joblarınızın olup olmadığını kontrol edin. Aktif olan job varsa bitmesini bekleyin yada durdurun. Hatta joblarınızı disabled edin. Update sonrası yeniden enable etmeyi unutmayın. 
  • İşlem öncesi varsa, sunucu driver ve işletim sistemi güncellemelerinizi geçin ve sunucunuzu restart edin. Belki tekrar downtime alma şansınız olmayacaktır.
  • Patch dosyasını sunucu üzerinde yetkili bir user ile login olduktan sonra yükleyin.
  • Upgrade sonrası restart edebiliyorsanız, edin. Yoksa Veeam servislerini de restart etmeniz yeterli olacaktır.
  • Veeam Console açın , ilk seferde karşınıza update sihirbaz gelecektir. Nezt ile ilerleyin , kısa sürede tamamlanacaktır.
  • Kesinlikle bir test backup alın. Sisteminizin işlevselliğini test edin.

Upgrade işlemi bu kadar basit. Umarım sizde sorun yaşamayacaksınız.

tolgaasik

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment