VMware Tools – “Event Id : 1000” Warning

Last modified date

Son donemde VMware vSphere uzerinde calisan sanal makinelerin Windows Event log’larına VMware Tools ile ilgili aşağıdaki ekran görüntüsünü de sunduğum uyarının sıklıkla yazıldığını gözlemledim. Bu konuyu VMware tarafında da araştırdım , ancak kesin bir çözüm bulamadım. Konuyla ilgili aşağıdaki linkte yayınlanan makaleyi takip edip, en azından bu uyarının guest’in Event log’larına düşmesini engelleyebiliriz. Ancak şunu unutmayalım aşağıdaki adımları uyguladığınızda, VMware Tools uyarılar Event log’lara bir daha yazılmayacak sadece hatalar kayıt altına alınacaktır. Bu sizin için bir risk ise, bu adımları uygulamayınız.

Windows Event Log’lara düşen uyarı ve ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir:

Event Id : 1000

Type: Warning

Details :

[ warning] [vmusr:vmusr] Error in the RPC receive loop: RpcIn: Unable to send.

VMwareTools_EventId1000

Uygulanacak adımlar :

  • VMware Tools’a ait olan configuration bilgilerinin tutulduğu tools.conf dosyasına aşağıdaki satırları eklemelisiniz. Bu dosyayı nereden bulabileceğinizi aşağıdaki tablodan kontrol edebilirsiniz. Eğer bu dosyaya sahip değilseniz, bir notepad açıp, aşağıdaki satırları içerisine ekleyin ve tools.conf olarak kaydedin. (txt uzantısını silin, sadece “tools.conf” olmalı.)

                           [logging]
                           vmusr.level = error 

Guest operating system Path to configuration file
Windows XP and Windows Server 2000/2003 C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\VMware\VMware Tools\tools.conf
Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 and 
Windows Server 2012 
C:\ProgramData\VMware\VMware Tools\tools.conf
  • VMTools servisini restart edin ve Event logları tekrar kontrol edin. Bu uyarının artık gelmediğini gözlemleyebilirsiniz.
  • Bu konuyla ilgili makaleyede aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=2036350

Sorunla iligli kesin bir çözüm elde edersem, sizlerle yine paylaşacağım. Ancak bu warning’leri kapatmak en azından sanal makinenin Windows ‘u üzerinde analiz yada / troubleshoting yapan Windows Admin’lerinin suçu sizin üzerinize atmasını engelleyecektir:)

tolgaasik

Share

1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment