Virtual Machine – Logging Policy

Last modified date

VMware , her sanal makinenin ilk açıldığından itibaren spesifik bilgilerini kayıt altına almak için log dosyasını oluşturmaktadır. Default olarak bu dosya adı “VMware.log”  ‘dur.  Sanal makine çalıştıkça loglama işleme devam etmektedir. Bu dosyalar arşivleme amaçlı sonuna numara eklenerek, VMware.log, VMware-1.log, … şeklinde devam etmektedir.

VMware VM logging disable edilebilen bir işlemdir. Ancak, benim önerim bu loglama işlemini tamamen iptal etmek yerine onu kontrol altına almaktır.  Çünkü sanal makinede yaşanan bir problem anında bu dosyaların içeriği incelenerek çözüm üretilmektedir. Bu nedenle kapatılması uygun değildir. Ancak yine de VM loglamayı kapatmak isteyenler, vSphere Client üzerinde VM’i seçip, Edit settings ile Properties ekranını açıp, Options tabında, Advanced – General kısmında sağ tarafta “Enable Logging”  seçimini temizleyebilirler. Sonrasında makineyi power off / power on yaptığınızda bu işlem artık iptal edilecektir. Makineyi kapatma şansı olmayan arkadaşlarım için en pratik yolu, makineyi vMotion ile başka bir ESXI host’a taşımaktır. Bu şekilde de yaptığınız ayarlar config(.vmx) file içeriği yeniden okunacağından geçerli olacaktır.

Benim tercihim loglamayı kapatmak yerine onu kısıtlamaktadır. Kısıtlamazsak, ne oluyor? Bazen sanal makineler ciddi log üretebiliyor. Bu log dosyaları aşırı büyüyebiliyor. Bunun önüne geçmek için, önlemi baştan almanızı, sanal makineyi ilk oluşturduğunuzda bir politika belirlemenizi tavsiye ediyorum.

VM Logging politikası belirleyelim. Mesela, 5 tane VMware.log dosyası oluşsun ve her biri 10 MB olsun. Siz değerleri kendinize göre değiştirebilirsiniz. Aşağıdaki komutları VMX dosyasına girebileceğiniz gibi,  VM kapalı iken de Edit-Settings – Virtual Machine Properties – Options (2.Tab) Advanced – General – Configuration Parameters kısmında bu komutları ekleyebilirsiniz. Makineyi açtığınızda yeni ayarlara göre loglama yapılacaktır. Böylelikle VMware.log dosyalarının kontrolsüz büyümesi engellenecek, aşırı log üretilse bile datastore ‘da çok fazla yer kaplamayacaktır.

log.rotateSize = “10485760”
log.keepOld = “5”

Detaylar için aşağıdaki makaleyi inceleyebilirsiniz.Log rotation and logging options for vmware.log:

 http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=8182749

tolgaasik

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment